Ramallah’ta zeytin hasadı yapan çiftçilere destek veren AA foto muhabiri İssam Rimavi, İsrail askerlerinin plastik mermiyle saldırısı sonucu yaralandı.
Ramallah yakınlarındaki Deyr Meşal köyünde, İsrail’in Filistin topraklarını gasp etmesi nedeniyle zeytin hasadı yapamayan çiftçilerin yardım çağrısına destek veren aktivistler ve çiftçiler, İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Saldırıda Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri İssam Rimavi, plastik mermiyle yaralandı.
Deyr Meşal köyündeki çiftçiler, İsrail’in gasp ettiği arazilerindeki zeytinleri toplayabilmek için aktivistlerden yardım istedi. Bu çağrı üzerine bölgeye gelen çok sayıda aktivist, çiftçilerle birlikte zeytin hasadı yapmak için arazilere yöneldi.
Filistin topraklarını gasp eden İsrailliler, zeytin hasadı yapmaya çalışan Filistinlilere ve aktivistlere müdahale ederek saldırdı. Olayların ardından bölgeye İsrail askerleri sevk edildi. Askerler, İsraillilere destek çıkarak göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.
Zeytin hasadı sırasında yaşananları takip eden AA foto muhabiri Rimavi, İsrail askerlerinin açtığı plastik mermiyle sağ baldırından yaralandı.
Tedavi için hastaneye kaldırılan Rimavi, Filistinliler ile İsrailliler arasında yaşanan arbedenin ardından İsrail ordusunun Filistinlilere saldırdığını belirtti. Üzerinde gazeteci olduğunu belirten yelek ve kask bulunmasına rağmen İsrail askerlerinin ateş açtığını söyleyen Rimavi, plastik mermiyle yaralandığını ve hastanede tedavi gördüğünü aktardı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]