İsrail, Gazze‘deki savaş nedeniyle yurt dışında da güvenlik alarmı durumuna geçti. İç güvenlik servisi Şin Bet, Türkiye üzerinden gerçekleştirmeyi planlanan terör saldırısını engellediğini duyurdu.
İddialara Göre:
İsrail güçleri, Türkiye‘deki Hamas üyelerinin talimatıyla gerçekleştirilmesi planlanan intihar saldırısında kullanılacak bir bombayı ele geçirdi. Ürdün’de yaşayan bir Filistinli ise saldırı planı suçlamasıyla Nablus‘ta gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesinde, saldırı emrini Türkiye’de yaşayan bir Hamas yetkilisinden aldığını söylediği iddia edildi.
İsrail’in Açıklaması:
Şin Bet, yaptığı açıklamada, soruşturma sonucunda Türkiye’deki Hamas ağının İsrail içinde terör saldırısı planlarındaki rolünün ortaya çıkarıldığını belirtti. İsrail basını, Hamas lideri İsmail Haniye‘nin Türkiye‘yi ziyaret ettiği nisan ayında bu olayın gerçekleştiğini hatırlattı.
Times of Israel gazetesi ise Türkiye’nin Hamas’a verdiği desteğe dikkat çekerek, Hamas’ın siyasi merkezinin Katar‘dan Türkiye’ye taşınacağı iddialarını gündeme taşıdı.