Musul’da Özel El-Hadba Üniversitesi bünyesinde yükseköğretim düzeyinde ilk Türkçe bölümü açıldı. Ücretsiz dil kurslarının da başlatıldığı bölümde ilk 24 saatte 90 öğrenci kayıt yaptırdı.
Irak’ın Musul kentinde, Özel El-Hadba Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin en yükseköğretim düzeyindeki ilk Türkçe bölümü bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Dil ve Çeviri Merkezi çatısı altında açılan bölümde ayrıca ücretsiz Temel Türkçe Kursu da başlatıldı. Türk Dili bölümünün yanı sıra İngilizce ve Fransızca bölümlerinin de bulunduğu üniversitede, dil becerilerini geliştirme, iletişim yeteneklerini artırma ve Türk kültürünü tanıtma amaçlı kurslar düzenlenecek. El-Hadba Üniversitesi’nin üçüncü katındaki salonda gerçekleştirilen kurslara üniversite öğrencileri ve Türkçe öğrenmek isteyen tüm vatandaşlar ücretsiz katılabilecek.
Açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Serhad Varlı, Türk Dili bölümünün Türkiye ile Irak arasındaki bağları güçlendireceğini belirtti. Varlı, merkezin öğrenci kayıtlarına başladığı ilk 24 saatte 90 öğrencinin kayıt yaptırdığını öğrenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkçeye olan yoğun ilgiden duyulan memnuniyeti vurgulayan Varlı, Musul’un köklü özel üniversitelerinden El-Hadba Üniversitesi’ni böyle bir merkeze ev sahipliği yapmasından dolayı tebrik etti.
Musul’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nin de yakında faaliyete geçmesi bekleniyor. Başkonsolos Varlı, bu merkezin iş birliği alanlarının gelişmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini belirtti. El-Hadba Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Suphi el-Abbas ise, Türkçe bölümünün bu yılın başında Tokat ile Musul arasında imzalanan Kardeş Şehir Projesi kapsamında atılan adımlardan biri olduğunu ifade etti. El-Abbas, anlaşmayı genişleterek 2027 yılına kadar tamamen hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi. Musul’da ilk kez yükseköğretim düzeyinde açılan Türkçe bölümünün, Türkiye ile Irak arasındaki eğitim ve kültürel iş birliğini geliştirmesi hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]