ABD Başkanı Trump, İran’ın saldırılarına sert yanıt vereceklerini belirtti. Mısır’daki tanker saldırısını da değerlendiren Trump, “Her şey yoluna girecek” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile artan gerilime dair açıklamalarda bulundu. Ürdün’deki ABD üssüne yönelik İran saldırısını değerlendiren Trump, “İran’ı çok sert bir şekilde vuracağız çünkü sıra bizde. Dün gece bize 5 roket fırlatmayı denediler, hepsini engelledik” ifadelerini kullandı.
Trump, İran’ın yeni ABD saldırılarını beklediğini belirterek, “Bunun geleceğini biliyorlar. Bizden bunu yapmamamızı istiyorlar. Onlara çok sert bir darbe indireceğiz. Bunun hakkında yapabilecekleri pek bir şey yok” dedi.
Diplomatik çözüm ihtimaline ilişkin bir soru üzerine Trump, “Bir noktada anlaşmaya varıp varamayacağımızı göreceğiz” şeklinde konuştu.
Mısır’ın Dimyat Limanı’nda bulunan ABD’ye ait LNG tankerine yönelik İHA saldırısı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Trump, “Bu, daha önce yaşananların bir devamı. Ancak her şey yoluna girecek” yanıtını verdi.
Çin’den İran’a taşınabilir hava savunma sistemi sevkiyatı iddialarına da değinen Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in İran’a silah sağlanması veya satışında yer almayacağına dair verdiği sözü hatırlattı. Trump, bu tür bir gelişmenin kendisini hayal kırıklığına uğratacağını belirtti.
İngiliz denizcilik güvenliği firması Ambrey, Mısır’ın Dimyat Limanı’nda bulunan ABD’ye ait “Energos Winter” adlı LNG tankerine İHA saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı, mürettebatın tahliye edildiği ve gemideki yangının söndürüldüğü bildirildi.
Mısır Petrol Bakanlığı yangını doğrularken, İHA saldırısı hakkında bilgi vermedi. Liman hizmetleri şirketi Inchcape ise Dimyat Limanı’nda iki doğal gaz tankerinde yangın çıktığını bildirdi. Saldırının Energos Winter’a yapıldığı ve yangının “Gaslog Salem” adlı gemiye sıçradığı öne sürüldü.
Reklam & İşbirliği: [email protected]