ABD Başkanı Trump, İran ile Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya varıldığını ve nükleer silahlar için de mutabakat beklentisini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Hürmüz Boğazı konusunda bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Trump ayrıca, nükleer silahların temizlenmesi hususunda da bir mutabakat sağlanacağını belirtti. Bu açıklamalar, ABD’nin İran’a yönelik planlanan askeri operasyonunu erteleme kararının ardından geldi.
Başkan Trump, yaptığı son değerlendirmelerde İran ile olan ilişkilerde önemli bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Daha önce ABD’nin İran’a düzenleyeceği askeri saldırının kendisinin emriyle son anda durdurulduğu kamuoyuna açıklanmıştı. Bu gelişmeler, iki ülke arasındaki gerilimin seyrini değiştirebilecek nitelikte.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Hürmüz Boğazı’nda bir uzlaşıya ulaşıldığını belirterek, “İran ile Hürmüz Boğazı konusunda bir anlaşma var” dedi. Trump sözlerine devam ederek, “Nükleer silahların temizlenmesi konusunda da bir anlaşma olacak” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, bölgedeki stratejik öneme sahip konulara odaklanıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]