Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AK Parti’nin Çevre Politikaları

AK Parti’nin Çevre Politikaları

haber haber -
38 0

Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’dan Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü Mesajı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çevrenin korunması ve doğanın değerlerinin muhafazası konusundaki önemine vurgu yaptı.

Çevreye Yönelik Yenilikçi Politikalar

Karaaslan, Türkiye’nin havası, suyu, toprağı temiz bir dünya idealiyle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için yeni yüzyılın ihtiyaçlarına yönelik politikalar geliştirdiklerini belirtti. Son yıllarda artan sorunlarla karşı karşıya kalan dünyanın çevre ve iklim konularına daha fazla odaklandığını vurguladı.

Çevre Konusunda Öncü Projeler

Karaaslan, AK Parti’nin çevre konusundaki çalışmalarına vurgu yaparak, enerjiden ulaşıma, şehircilikten geri dönüşüme kadar çeşitli alanlarda çevreyi ve iklimi dikkate alan projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Sıfır Atık Projesi gibi girişimlerle ekonomiye katkı sağladıklarını ve Mavi Bayrak programıyla ülkenin denizlerinin temizliğine katkı sağladıklarını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Karaaslan, Türkiye’nin çevre konusunda dünyada öncü bir konuma gelmesi için çalıştıklarını ve 81 ilde 100 milyon metrekarelik Millet Bahçeleri Projesi gibi projelerle doğal yaşamı desteklediklerini söyledi. Ayrıca, yenilenebilir enerjide Türkiye’yi dünyada ilk 11’e, Avrupa’da ise ilk 5’e taşıdıklarını vurguladı.

Karaaslan, Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü’nün çevre konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik önemli etkinliklere vesile olmasını dilediklerini belirtti.

İlgili Yazılar