Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Bel kalça Oranı Hesaplama Nedir?

Bel kalça Oranı Hesaplama Nedir?

haber haber -
364 0

Bel ve kalça oranı hesaplayarak ilerde oluşabilecek sıkıntılar ve durumlar tespit edilerek olası sorunlar ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Ortaya çıkan potansiyel sağlık sorunlarının önüne geçilmesi gerekir. Bilimsel verilere göre aşırı kilolar vücudun bir yerine toplanır. Bu sebepten bireyin yaşadığı sağlık riskleri topladığı yerden dolayı anlaşılır. Uzmanlar en az üç ayda bir bu kontrollerin yapılarak düzene girmesini ve sürekli takipte kalınmasını önermektedir.

Bu ölçü belin en ince yerinden başlayarak kalçanın en geniş yerine kadar ölçülür.  Bu ölçü birbirlerine bölünerek bel kalça oranı hesaplanır. Kadınlarda en ideal en ölçülü rakam 0,8 altındaki rakamlardır. Araştırmalar sonucunda 0,7 rakamında olan bayanların daha çekici ve daha güzel bulunduğu tespitine varılmıştır. Erkeklerde ise en ideal ve en sağlıklı rakam 0,95 sayısıdır.

Belin Kalınlaşması Sorun Oluşturur mu?

Bel çevresinin kalınlaşması genelde yağ oranının fazlalaşması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu tip sağlık sorunları da ortaya birçok sebep çıkarmaktadır. Rakamların yüksek bulunduğu kişilerde genelde kalp damar rahatsızlıkları şeker hastalığına tansiyona ve diğer başka hastalıklara yol açmaktadır.

https://www.mutluhamile.com/k/hamilelikte-cinsellik/

Bu rahatsızlıkların yanında birde Alzheimer farklı kanserler ve cinsel rahatsızlıklara da yol açmaktadır. Belin en ince yerinden yani göbek deliğinin yukarısından alınan ölçü ile olur. Bu yer kaburgaların bitiminden başlayarak kalçaların başladığı yerin tam üstü yani kaburga bitimi ile kalça başlangıcının arası olarak belirlenmektedir.

Ölçünüzü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ölçü alırken dikkat edilmesi gereken kurallardan biri de metal bir ölçü aleti kullanmadan esnek bir ölçü aleti kullanarak ölçü yapılmasıdır. Bunun nedeni ise esnek ölçü aleti kullanırken kolay hareket ettiği için beli sıktırmadan kolayca ölçü alınır. Kalça ölçüsü ise kalçanın en geniş yerinden başlayarak ölçülür. Bunun nedeni en geniş yeri kalçayı gösterdiği içindir.

Kadınlarda sıfır virgül seksen altıya indikten sonra düşük düzeyde sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu oldukça önemli ve ciddi bir rakamdır. Erkeklerde ise sıfır virgül doksan beş rakamında olan bu durum düşük düzeyde sağlık sorunları ortaya çıkarır. Bel ve kalça oranı hesaplama isteyen herkes tarafından yaptırılıp düzenli bir şekilde takip edilmelidir.

Kaynak: https://www.mutluhamile.com

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir