Dilruba Kayserilioğlu’nun Aldığı Hapis Cezası
Kayserilioğlu, bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılanmış ve 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.
Protokoldeki Oturuşu
Özgür Özel’in açılış konuşmasını yaptığı İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı’nın yanında protokolde oturmuştu. Özel, konuyla ilgili olarak “Bir baktım yanımda boş bir koltuk, size bir sürpriz var dediler. Dilruba, geldi ve oturdu” şeklinde açıklama yapmıştı.
Özel’in Değerlendirmesi
Özel, Kayserilioğlu’nun sözlerini düzeltmeden protokolde oturmasını yanlış bulduğunu belirtti. AK Parti’ye hakaret ettiği düşünülen birinin protokole oturması ve sözlerini düzeltmeden oturmasının hatalı olduğunu ifade etti. Özel, “Dilruba yanımda oturamaz filan demiyorum. Keşke bir vakit olsaydı. Dilruba cezaevinden çıkmış, bana sürpriz yapacaklar. Bir araç alıp getirmişler yanıma oturttular. Sakin sakin evine bir gitseydi sakince düşünseydi” dedi.
Kayserilioğlu’nun Açıklaması
Kısa süre sonra Kayserilioğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yuh yalana gel. Ben mi sürpriz yapmışım. Allah’tan telefon kayıtları denen bir şey var. Kahve içmeye diye gittik ısrar üzerine protokol çıktı. Ben de kendisi bana geldi ayıp olmasın diye çıkalı 1 gün olduğu halde kabul ettim” ifadelerine yer verdi.