Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Doha Forumu’nda Türkiye’yi Kim Temsil Edecek?

Doha Forumu’nda Türkiye’yi Kim Temsil Edecek?

haber haber -
22 0

Türkiye, 22. Doha Forumu’nda Önemli Bir Rol Üstlenecek

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye’nin istihbarat başkanı Hakan Fidan, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan 22. Doha Forumu’nda önemli bir rol üstlenecek. 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan forum kapsamında çeşitli oturumlara katılacak olan Fidan, forum marjında Astana Formatında Dışişleri Bakanları Toplantısı’na da katılacak.

Forumun Teması ve Katılımcıları

Doha Forumu, “Yenilik Gereksinimi” temasıyla düzenlenecek. Forumda dünya çapından birçok üst düzey katılımcı, konuşmacı ve panelist bir araya gelecek. Jeopolitik gerilimler, küresel güvenlik, insani krizler ve teknolojik gelişmeler gibi konuların ele alınacağı forum, dünya liderlerine, siyasetçilere ve uzmanlara çeşitli platformlar sunacak.

Diplomasi, Diyalog, Çeşitlilik

“Diplomasi, Diyalog, Çeşitlilik” başlığıyla düzenlenen Doha Forumu, paydaşların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarına ve küresel krizlere çözüm önerileri sunmalarına olanak sağlayacak. 2023 yılında 120 ülkeden 3 bin 500 konuğun katıldığı forum, 270 konuşmacıya ev sahipliği yapmıştı.

Forumun içerik ortakları arasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yer alıyor. Türkiye’nin 2025 yılında Antalya’da düzenleyeceği “Antalya Diplomasi Forumu”, Doha Forumu’nun önemli işbirlikçilerinden biri olacak.

Bu kapsamda, Türkiye’yi temsil edecek olan Hakan Fidan’ın Doha’da yapacağı görüşmeler ve hitaplar büyük önem taşıyor. Türk istihbarat başkanının katılımıyla Doha Forumu’nda Türkiye’nin sesi uluslararası alanda daha fazla duyulacak.

İlgili Yazılar