Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Türk Futbolunda Yükselen ve Düşen Ekipler

Türk Futbolunda Yükselen ve Düşen Ekipler

haber haber -
27 0

Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor Alt Liglere Düştü

Türk futbolunda Süper Lig’e yükselip başarısız sonuçlarla alt liglere gerileyen ekiplerden bazıları bu sezon küme düştü. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle transfer yapamayan Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor gibi takımlar, genç oyuncularla mücadele etmek zorunda kaldıkları liglerde ayakta kalamadılar.

Altay ve Giresunspor TFF 2. Lig’e, Akhisarspor ve Denizlispor da Küme Düştü

2009-2010 Süper Lig şampiyonu ve Süper Lig tecrübesi bulunan Bursaspor TFF 3. Lig’e, Süper Lig’de uzun yıllar mücadele eden Altay ile Giresunspor‘un ise TFF 2. Lig’e düşmesi kesinleşti. Hafta sonu oynanan müsabakaların ardından Akhisarspor ve Denizlispor da küme düştü.

Akhisarspor Amatör Lig’e Düştü

Süper Lig’de başarılı bir dönem geçiren ve Avrupa arenasında da mücadele eden Akhisarspor, hızlı bir düşüş yaşayarak Bölgesel Amatör Lig’e kadar geriledi. Benzer şekilde Manisaspor‘un da yolundan giden Akhisarspor, Süper Lig’den amatöre düşen 32. ekip oldu.

Profesyonel Ligden Düşen Diğer Ekipler

Son yıllarda Türk futbolunda Orduspor, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor gibi takımların yanı sıra Akhisarspor da profesyonel liglere veda etti.

Denizlispor TFF 3. Lig’e Düştü

21 sezon boyunca Süper Lig’de mücadele eden Denizlispor, son yıllarda yaşadığı düşüşün ardından bu sezon TFF 2. Lig’e veda etti. TFF 2. Lig’de ilk kez yer alan yeşil-siyahlı ekip, gelecek sezon TFF 3. Lig’de mücadele edecek.

İlgili Yazılar