Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail, Gazze’den Çekildi: Siviller Hedef Alındı

İsrail, Gazze’den Çekildi: Siviller Hedef Alındı

haber haber -
19 0

İsrail Ordusu Nusayrat Mülteci Kampı’ndan Çekildi

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı’nda birçok binayı ve evi yerle bir ederek sakinlerini göçe zorladıktan sonra çekildi. Ardından Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyine ve Deyr el-Belah beldesinin doğusuna yoğun top atışları ve hava saldırıları başlattı.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Beyt Hanun beldesine 36 saatten fazla süreyle karadan girerek hem yerleşim bölgelerinde hem de tarım alanlarında büyük tahribata yol açtıktan sonra geri çekildi. Birçok Filistinlinin sığındığı Beyt Hanun beldesine girerken merkezi kuşatmaya alarak sivilleri alıkoydu.

İsrail, Gazze kentinin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenleyerek çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. En son eş-Şati Mülteci Kampı’nda bulunan Şuhaybir Okulu’na yapılan saldırıda 2’si çocuk 4 sivil öldü.

Son Durum ve Kayıplar

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 33 bin 899 Filistinli öldü, 76 bin 664 kişi yaralandı. Bu kayıplar arasında 14 bin 500 çocuk ve 9 bin 560 kadın bulunmaktadır. Hala enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor.

İlgili Yazılar