Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Üniversite Öğrencileri Filistin’e Destek İçin Eylemlere Devam Ediyor

Üniversite Öğrencileri Filistin’e Destek İçin Eylemlere Devam Ediyor

haber haber -
22 0

AA Ekibi SFSU’da “Gazze Dayanışma Kampı” Benzeri Çadırlı Protestoyu İzledi

AA ekibi, San Francisco State Üniversitesi kampüsünde, Columbia Üniversitesindeki “Gazze Dayanışma Kampı” benzeri bir protesto gösterisiyle karşılaştı. Üzerinde **20’den fazla çadır** bulunan kampüste öğrenciler, Filistin’e özgürlük sloganları atarak protestolarını sürdürdü.

Öğrencilerin İstekleri

Üniversite öğrencileri, düzenledikleri miting ve dağıttıkları bildiride üniversite yönetiminden bazı isteklerde bulundu. İstekler arasında **”Potansiyel öğrenci gösterilerine karşı polis güçlerini göndermekten kaçının. Akademik misillemeden kaçının ve öğrencilerin protesto hakkına saygı gösterin”** şeklinde talepler yer aldı.

İsrail’le Ticari Anlaşmalara Karşı Çağrı

Öğrenci temsilcileri, SFSU’nun İsrail’e askeri malzeme üreten firmalarla olan ticari anlaşmalarını sonlandırmasını talep etti. Lockheed Martin, HP gibi şirketlerle olan işbirliklerine son verilmesi çağrısı yapıldı.

Ülke Genelinde Filistin’e Destek Protestoları

ABD medyasına göre, California’daki Stanford ve UC Berkeley üniversitelerinde devam eden gösterilerin ardından **ülke genelinde 70’ten fazla üniversitede Filistin’e destek protestoları düzenlendi**. Bu protestolar sırasında **yüzlerce öğrenci polis tarafından gözaltına alındı**.

İlgili Yazılar