Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Kuzey Kore İçerisinde Kadın Askerlerin Tecavüze Uğradığı Açıklandı

Kuzey Kore İçerisinde Kadın Askerlerin Tecavüze Uğradığı Açıklandı

admin admin -
15 0

”Kadın olan askerler erkeklerin bir seks aracıdır!” Bu bahsi geçen sözler, 1992 senesinde orduya katılmış olan 2007 senesinde Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçmış olan Lee So Yeon ismindeki bir kadın askere ait.

Yeon, ordudaki kadınların cinsel saldıraya ve tacize maruz kaldıklarını söylüyor.

Vatanseverlik duygusu, düzenli ve garantili gıda imkanı nedeniyle 17 yaşındayken orduya katılan Yeon, ordudaki binlerce kadının seks aracı olarak kullanıldığını söylüyor.

Tecavüz, sert koşullar, yetersiz beslenme ve stres yüzünden bazı kadınların regl de olamadığını söyleyen Yeon, hijyenik pedlerin tekrar tekrar kullanıldığını da ekliyor.

Yeon,” şartlar o kadar ağırdı ki tecavüz sıradan bile geliyordu. Sıcak su hiçbir zaman olmadı, yattığımız yerde her an bir yılan çıkabiliyordu. Kadınlar stres yüzünden regl olamıyor, pedler üst üste kullanılıyordu” diye konuştu.

Kadınlar biraz daha kolay fiziksel eğitime sahip olsa da, erkek meslektaşlarının muaf oldukları yemek pişirme ve temizlikten de sorumlu tutuluyorlar.

Kuzey Kore’de kadınların 7 yıl askerlik yapma zorunluluğu bulunuyor.
Kuzey Kore’de yaklaşık 180 bin kadın asker görev yapıyor.
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un, bu yıl içinde otoritesine karşı çıkmakla suçlanan 15 üst düzey yetkilinin idam edilmesi emirlerini verdiği, emirlerin uygulandığı bildirildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir