Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye’nin vergi şampiyonu

Türkiye’nin vergi şampiyonu

haber haber -
14 0

Vergi gelirleri hesaplandı, vergi şampiyonu ne Koç ne de Sabancı oldu.Vergi şampiyonu vatandaş oldu.Vergi gelirlerinde 2021 yılında 922.7 milyar lira olarak belirlenen bütçe hedefi, 1.1 trilyon lira olarak gerçekleşti. Gelirlerdeki artışta aslan payını ise özel tüketim vergisinden katma değer vergisine kadar birçok alanda yurttaştan zorunlu olarak alınan dolaylı vergiler oluşturdu. Hal böyle olunca Vergi şampiyonu vatandaş oldu. Kısacası vatandaş Koç’u Sabancı’yı sollamış oldu.

Vergi gelirlerinde 2021 yılında 922.7 milyar lira olarak belirlenen bütçe hedefi, 1.1 trilyon lira olarak gerçekleşti. Gelirlerdeki artışta aslan payını ise özel tüketim vergisinden katma değer vergisine kadar birçok alanda yurttaştan zorunlu olarak alınan dolaylı vergiler oluşturdu.

Dahilde alınan KDV’de ise hedefin çok üzerine çıkıldı.Bütçe hedefi 71,5 lira iken tahsilat123.4 milyara ulaştı.Banka ve sigorta muameleleri vergisinde 28,4 milyar liralık hedefte 33,1 Milyar lira gerçekleşti

Doğrudan yurttaşın sırtındaki dolaylı vergilerin başında gelen ÖTV’de ise yıllık hedef 213.7 milyar lira olarak belirlenmişti. Yıl sonunda tahsilat 205.3 milyar lira oldu. Bu düşme bir süre akaryakıttan ÖTV alınmamasından kaynaklandı. Akaryakıttan elde edilecek ÖTV gelirinde hedef 75.6 milyar lira olarak belirlenmişti. Gerçekleşme 31.2 milyar lira oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir