Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aydın Kuşadası’nda Fokların Yaşam Alanına Moloz Döküldü

Aydın Kuşadası’nda Fokların Yaşam Alanına Moloz Döküldü

haber haber -
19 0

Otelin Koya Moloz Dökmesi Çevrecileri Ayaklandırdı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otel, fokların barınma alanı olduğu belirtilen koya moloz dökmesiyle çevre ve doğa severlerin tepkisini çekti. Sualtı Araştırmaları Derneği, olayı Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na taşıyarak acil önlem alınmasını talep etti.

Denize Beton Dökülerek Fokların Yaşam Alanı Tehlikeye Atıldı

Kuşadası’nın Bayraklıdere Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Adakule Ladonia Oteli’nin sahil bölümünde denize moloz döktüğü ve demir iskeletler çaktığı tespit edildi. Demir iskeletlerin üzerine beton dökülerek denizin doldurulduğu belirlendi. Bu durum, fokların yaşam alanı olan mağaraların bulunduğu koyda çevre kirliliği tehdidini artırdı.

Çevrecilerden Acil Müdahale Çağrısı

Sualtı Araştırmaları Derneği yetkilileri, fok mağaralarının bulunduğu koyda acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak Kuşadası Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, kıyı kanununa aykırı olarak yapılan iskele ve moloz dökme eyleminin biyolojik çeşitliliği ve türlerin yaşam alanlarını tehdit ettiği ifade edildi.

Hanzal Göç, derneğin Kuşadası Denetleme ve Araştırma Üyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kıyı kanununun ihlalinin acilen durdurulması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesini istedik, bu nedenle turistik tesis hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

İlgili Yazılar