Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

haber haber -
12 0

Esenboğa Havalimanı’nda Duygu Dolu Veda

Hac kafilesinin hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı Gidiş Terminali’nde düzenlenen törene, hacı adayları ve yakınları katıldı. Hacı adayı Necla Yağız, 14 yıldır beklediği hac ziyareti için büyük sevinç yaşadığını belirterek, “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Herkesin gitmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

İlk Kafile Dualarla Yola Çıktı

İlk kafiledeki hacı adayları ve diyanet görevlileri, pasaport kontrolü ve işlemlerinin ardından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Hacı adaylarından Meryem Ay, kutsal topraklara gideceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Allah nasip etti. Allah hacı olarak dönmeyi nasip etsin.” dedi.

İzmir’den Hareket Eden İlk Kafile

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleşen törende, İzmir 2. Kafile Başkanı Buca İlçe Müftüsü Kemal Demirel, hacı adaylarına en güzel şekilde haccını yapmalarını temenni etti. 280 hacı adayının bulunduğu kafilede duygu dolu anlar yaşandı. İlk durağın Medine olacağı belirtilirken, hacı adayları heyecanla dualarla uğurlandı.

Hayaller Gerçek Oluyor

Hacca gitmek için 12-14 yıldır bekleyen hacı adayları, uzun süren bekleyişin ardından nihayet kutsal topraklara doğru yola çıktı. Duygularını tarif etmekte zorlanan hacı adayları, dualar eşliğinde sevdiklerine veda ederek Medine’ye hareket etti.

İlgili Yazılar