Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Hasta Karyolası Neden Kullanılır

Hasta Karyolası Neden Kullanılır

haber haber -
20 0

 

Hasta yatağı, genelde hastane ortamında tedavi sürecinde olan veya yatağa bağımlı hastaların kendi yaşam alanlarında yine hastane ortamında hayatını idame ettirecek şekilde dizayn edilmiştir. Bildiğimiz karyolalarda elbette hastalarımızı rahat ettiremeyiz. Çünkü bu hasta yatakları; ortopedik, hijyenik,anti bakteriyel olmakla birlikte hastalığın durumuna göre farklı malzemelerle üretilmiştir.

Yatağa bağımlı felçli bir hastanın uzun süre veya daima bu yataklardan kullanacağı için, herhangi bir nedenle zarar vermesini engelleyecek korkuluk dediğimiz yatağın kenar kısmında bulunan demir aksamlar yer almaktadır. Ayrıca, hastanın yatak yarası dediğimiz sağlığına olumsuz yönde etki edecek bu durumları ortadan kaldıracak özel üretim malzeme ile bu hasta yatakları hazırlanmaktadır. Böylece hastalığın seyrinde farklı bir sorun ile karşılaşılmayacağı dikkate alınır.

Hasta karyolası neden kullanmalıyız? Bir diğer farkı ise; hasta yataklarında tekerlek ve fren sistemi olduğundan ani bir harekette hastanın düşme veya küçük kazaların oluşmasını engelleyebiliriz. Bu yatakların sabitleyici özelliği olduğundan yanlarında bulunan koruyucu korkuluk sayesinde de yine olabilecek bu kazaların önüne geçebiliriz.

Elbette; yakınlarımızın hasta olması bizleri üzmektedir ve onlar için elimizden geldiğince en iyi şartlarda tedavilerini yaptırmayı düşünürüz. Bu hem hasta için moral ve motivasyon olacaktır hem de hasta yakınlarını bir nebze daha memnun edecektir. Üretici firmalar bu konuda, çok hassas davranmakta ve hasta yakınlarına yardımcı olarak hastanın rahatsızlığına göre en uygun şart ve özellikte hasta yatağı temin etmektedir. Bunun yanında da hasta yatağı kiralama hizmetleri de bu önceliği yerinde kılmıştır.

Hasta yataklarını bu nedenle kullanmalıyız. Bu yataklar, sevdiklerimizin sağlığı bozulunca onları daha rahat bir ortamda tedavilerine destek olmak ve mutlu etmek amacıyla hastane ortamında da ev ortamında da kolayca kurulabilen ve kullanılan özellikli yataklardır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir