Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mersin’de Kaybolan Emekli Öğretim Üyesi Aranıyor

Mersin’de Kaybolan Emekli Öğretim Üyesi Aranıyor

haber haber -
14 0

Mersin’de 23 Nisan Etkinlikleri Sırasında Kaybolan Emekli Öğretim Üyesi

‘Mersin’de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanış yapan ve dönüşte kaybolduğu ortaya çıkan emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar’dan (79), hiçbir ize ulaşılamadı.

Arama Çalışmaları Sonuçsuz Kaldı

Drone, iz takip ve kadavra köpeklerinin de kullanıldığı, defalarca ‘süpürme’ yönteminin uygulandığı çalışmalarda, sonuç alınamadı. Arama çalışmalarına ara verildi.

Yaşanan Olayın Detayları

Konya Selçuk Üniversitesi’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapan Mustafa Taşpınar, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 2 arkadaşı ile Mersin’in Toroslar ilçesindeki 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı’na çıktı. Taşpınar’ın arkadaşları yorulunca tırmanışı bıraktı, ancak Taşpınar zirveye doğru tırmanmaya devam etti.

Taşpınar ile dağcılık kulübü üyeleri Yıldız Dağı’nın zirvesine ulaştı ancak iniş sırasında Taşpınar’ın kaybolduğu fark edildi. Jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışmalarına başladı ancak herhangi bir iz bulunamadı.

Devam Edilecek

Helikopterlerle yapılan aramalardan da sonuç alınamayınca arama çalışmalarına ara verildi. Ancak ilerleyen günlerde arama çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

İlgili Yazılar