Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. İstanbul Bilgi Üniversitesi 14. Buluş Şenliği’nde Genç Mucitleri Ağırlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi 14. Buluş Şenliği’nde Genç Mucitleri Ağırlıyor

admin admin -
11 0

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye’de bu yıl 14.’sü gerçekleşecek Buluş Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Genç mucitlerin icatlarını şenlik havasında yarıştıracakları Buluş Şenliği, 2 Aralık Cumartesi günü saat 10.00’da santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği ‘Invention Challenge’ yarışmasının Türkiye ayağı olan Buluş Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor. Bu sene 14.’sü gerçekleştirilecek şenlik, 2 Aralık Cumartesi günü genç mucitleri santralistanbul Kampüsü’nde buluşturacak.

ABD dışında sadece Türkiye’de düzenlenen Buluş Şenliği’nde gençlerin bilim, teknoloji alanlarında girişimcilik potansiyellerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Genç mucitlerin, merak ederek, araştırarak ve deneyerek şenlik ortamında bilimin eğlenceli yönünü keşfetmelerinin ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesinin sağlanacağı etkinlik bu yıl ‘Top Çatıda’ temasıyla gerçekleşecek.

Yarışmada, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek genç mucitler, icat edecekleri düzenekle, onlara verilen on adet delikli plastik topu yalnızca bir dakikada, altı metre uzaklıktaki bir kovanın içine sokmaya çalışacak. Bir dakikada en fazla sayıda topu hedefe sokan ekip yarışmanın birincisi olacak. Yarışma her yıl olduğu gibi okullar ve hobiciler olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Her iki kategorinin derecelendirmesi ayrı ayrı yapılacak. Tüm liselere ve hobicilere açık olacak yarışmaya, her liseden sadece bir ekip katılabilecek. Ayrıca en küçük, en hafif, en sıra dışı, en artistik ve en yaratıcı tasarımlar da plaket ile ödüllendirilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir