Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Pentagon Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Yaptığı Silah Yardımı İle İlgili Açıklamalar

Pentagon Sözcüsü: ABD’nin İsrail’e Yaptığı Silah Yardımı İle İlgili Açıklamalar

haber haber -
22 0

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder’dan İsrail’e Yapılan Silah Yardımı Açıklamaları

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında ABD’nin İsrail’e yaptığı silah yardımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yakın Vadeli Güvenlik Yardımları Gözden Geçiriliyor

Ryder, ABD’nin İsrail’e milyarlarca dolarlık güvenlik yardımı yaptığını hatırlatarak, geçen hafta sevkiyatı durdurulan silahlarla ilgili, “Şu anda yakın vadeli bazı güvenlik yardımlarını gözden geçiriyoruz.” dedi.

İsrail’in Refah’a Kara Saldırısı ve Silah Yardımı

Ryder, İsrail’in Refah’a kara saldırısı ile ilgili ABD’nin görüşlerini açıkça ifade ettiklerini vurgulayarak, silah yardımının akıbeti konusunda nihai bir karar verilmediğinin altını çizdi. Ryder, “Refah’taki durumu değerlendirdiğimizde, bu sevkiyata ara verme kararı aldık.

Gazze’deki Bombaların Kullanımı ve Sivillerin Güvenliği

Ryder, Gazze’deki bombaların kullanımına ilişkin sorular üzerine, “İsrail’in Hamas tehdidine karşı nasıl yaklaşması gerektiği konusunda tutarlı davrandık.

Gazze’ye İnsani Yardım Odaklı Çalışma

Ryder, İsrail’e en son ne zaman bomba sevkiyatı yapıldığı sorusuna cevaben, “Bu bilgiye sahip değilim.

ABD Bombalarının Sivillerin Ölümünde Kullanımı

Ryder, ABD silahları ile Gazze’de ne kadar sivilin öldürüldüğü konusunda bir inceleme yapıp yapmayacakları sorusuna, “Şu anda odak noktamız Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve İsrail’in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmasını sağlamaya devam etmek.

Biden Yönetiminin Refah Saldırısına Karşı Tutumu

ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah’a olası kara saldırısı durumunda silah yardımını durduracağını belirtmesinin ardından Pentagon Sözcüsü Ryder, “Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim.

Biden yönetimi, Refah’a yönelik olası kara saldırısının sivil ölümlerine ve insani krize yol açabileceği endişesiyle İsrail’in bu yönde bir adım atmaması gerektiğini vurguluyor.

İlgili Yazılar