Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Xavi Hernandez, Barcelona Takımının Teknik Direktörlüğünde Devam Kararı Aldı

Xavi Hernandez, Barcelona Takımının Teknik Direktörlüğünde Devam Kararı Aldı

haber haber -
27 0

Xavi ve Laporta’dan Ortak Açıklama

İspanya’nın Barcelona takımının son üç sezondur teknik direktörü olan Xavi Hernandez, sözleşmesinde öngörüldüğü gibi 1 yıl daha görevinde kalma kararı aldı. Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta ile dün akşam başkanın evinde uzun süren bir toplantı yapan Xavi, takımda bir sezon daha kalma kararı aldı. Laporta ile birlikte bugün basın toplantısı düzenleyen Xavi, devam kararını kamuoyuyla paylaştı.

Laporta’dan Açıklama

Barcelona Kulübü Başkanı Laporta, yaptığı açıklamada Xavi’nin takımın teknik direktörlüğünde kalacağını duyurmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Laporta, Xavi’nin takıma ve projeye olan heyecanını dile getirerek kararın harika bir haber olduğunu vurguladı.

Xavi’nin Kararı

Sezon ortasında ayrılma kararı açıklayan Xavi, kulüp başkanı, sportif direktör ve takımdan aldığı destek sonrasında fikrini değiştirdiğini açıkladı. Xavi, enerjisinin devam etmek için yeterli olduğunu belirtirken, tüm yardımcılarının da görevde kalacağını açıkladı. Hedeflere ulaşamasa da takımın iyileştiğini ifade eden Xavi, gelecek sezon tekrar hedeflere odaklanacaklarını belirtti.

Laporta’nın Değerlendirmesi

Laporta, Xavi’nin kararının kulübe istikrar getireceğine inandıklarını ve takımı iyileştirmek için bazı değişiklikler yapacaklarını söyledi. Kulübün ekonomisinin düzelme yolunda olduğunu belirten Laporta, yeniden inşa edilen Nou Camp Stadı’na aralık ayında dönmeyi planladıklarını da dile getirdi.

İlgili Yazılar