Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. 8.1 yüklü Pixel ile Nexus’larda sorun gözlemleniyor

8.1 yüklü Pixel ile Nexus’larda sorun gözlemleniyor

admin admin -
13 0

Google tarafından geliştirilmekte olan akıllı cep telefonu modelleri olan Nexus ile Pixel’e Android 8.1 Oreo güncellemesi yaşayanların problemle karşı karşıya kaldığı öne sürüldü. Sektörün amiral gemisi modelleri olarak karşımıza çıkan bu modellerde güncellemeyi cihazlarına yükleyenlerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığı iddia edilirken, sorunların giderilmesi için yayınlanan tüm yazılım güncellemeleri cihazın yeni bir problemle daha karşı karşıya kalmasına sebebiyet veriyor.

Nexus ile Pixel modellerine Android 8.1 Oreo güncellemesini yükleyenlerin karşılaştığı yeni problemde ise cihazları tuş kilidinden çıkartmak isteyen kullanıcılarının ekran kaydırma problemiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Bu sorunun yaşanmasıyla ilgili Reddit kullanıcıları önemli başlıklar oluşturulurken, ekran tuş kilidindeyken sağa, sola yada yukarı veya aşağıya kaydırma esnasında takılmalar yada kimi zaman cihazda sorunun tamamıyla hareketin algılanmama problemi yarattığı belirtiliyor. Bu problem sadece tuş açma esnasında sorun yaratmazken, ekran kilitliyken bildirimleri takip etme ve gelen aramaları red etme yada cevaplama sorununu da ortaya çıkartıyor.

Gerçekleştirilen tüm bildirimlere rağmen Google tarafından sorunla ilgili resmi bir açıklama gelmezken, cihaz kullanıcılarının bu sorunla ilgili tam anlamıyla isyan ettiğini söyleniliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir