Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Putin ile Doğu Guta’yı görüştü

Putin ile Doğu Guta’yı görüştü

admin admin -
20 0

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Doğu Guta’daki insanlık dramı ele alındı.ü
Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Ateşkes anlaşmasından saatler sonra Esed sivilleri hedef aldı

BMGK’nın kararını değerlendirdiler

Görüşmede Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde dün Suriye’de tüm taraflara yönelik özellikle çatışmaların olduğu bölgelere insani yardım girişlerine ve tahliyelere olanak sağlanması için en az 30 günlük ateşkes kararı alınması memnuniyetle karşılandı.

BMGK, Suriye’de bir ay “insani ateşkes” kararı aldı

Merkel ve Macron’un, kararın süratle ve tam uygulanmasının çok önemli söylediler.

Suriye’de rejim ablukasındaki Doğu Guta’ya ölüm yağıyor

Rusya’ya “rejime baskı yap” çağrısı

Alman ve Fransız liderler Rusya’yı, Suriye rejimine hava saldırılarını ve çatışmaları durdurmak için azami baskı yapmaya çağırdı.

Merkel ve Macron ateşkesin, Cenevre’deki barış görüşmeleri kapsamında siyasi çözüm çabaları için temel oluşturduğunu söyledi.

Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada da Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmede, ateşkesin, Suriye’deki terör gruplarına yönelik operasyonları kapsamadığının altını çizdiği söylendi.

Doğu Guta’daki katliam

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan edilmesine rağmen Rusya’nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırıp, son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi.

Doğu Guta’ya 2011 Mart ayından 24 Şubat 2018’e kadar düzenlenen saldırılarda toplam 12 bin 763 sivil hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir