Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. 1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak

1951 yılından bu yana ilk kez havacılık anlaşması imzalanacak

haber haber -
10 0

İsrail ve Türkiye, imzalanacak yeni bir havacılık anlaşması kapsamında ikili havayolu trafiğini genişletecek.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu tür bir anlaşmanın 1951’den bu yana ilk kez yapılacağı belirtildi.

“Anlaşmanın, Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye’deki çeşitli noktalara uçuşlarının yeniden başlamasıyla sonuçlanması bekleniyor.”

Bununla birlikte, İsrail Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine bağlı olarak faaliyet gösteren ekonomik ve ticari ateşeliğini yeniden açmaya hazırlanıyor. İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, “Ekonomik ataşeliğin yeniden açılması, İsrail’in Türkiye ile ekonomik bağları derinleştirme taahhüdünü yansıtıyor” dedi.

Barbivai aynı zamanda on yıl aradan sonra ilk kez yakın bir dönemde Türkiye ve İsrail arasında ortak bir ekonomik konferansın düzenlenmesini hedeflediklerini aktardı.

İsrail Ekonomi Bakanlığı, ateşeliğin şu anda Türkiye’ye ihracat yapan bin 500’den fazla İsrailli şirkete yardımcı olacağını söyledi.

İki ülke 2018’de büyükelçilerini karşılıklı olarak sınır dışı etmiş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un geçen Mart ayında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmesiyle ilişkilerde normalleşme süreci başlamıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir