Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. ENGELLER EĞİTİMLE AŞILACAK

ENGELLER EĞİTİMLE AŞILACAK

admin admin -
16 0

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girecek olan işitme engelli Şişlili vatandaşlara eğitim desteğini Şişli Belediyesi veriyor. 4 Ocak’ta başlayacak eğitimlere katılmak isteyenlerin 22 Aralık’a kadar belediyenin web sitesinden başvuru yapması gerekiyor.

 

Şişli Belediyesi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girecek olan işitme engelli Şişlili vatandaşlara matematik alanında eğitimi hizmeti sunuyor. “Anlatan Eller” sosyal girişimi işbirliğiyle gerçekleştirilen Türk İşaret Dili destekli ücretsiz Matematik derslerine Şişli’de yaşayan ve EKPSS’ye hazırlanan işitme engelli bireyler katılabiliyor. Proje ile EKPSS’deki başarı oranlarının ve engelli istihdamının artırılması hedefleniyor.

 

“Eşit haklar, eşit hayatlar” mottosuyla engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımını artıracak projeler hayata geçirdiklerini belirten Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Ülkemizde 8,5 milyona yakın engelli vatandaşımız var. Bunların 4 milyonu da işitme engelli. Maalesef engelli vatandaşlarımız eğitim hakkına ulaşamıyor. Biz Şişli Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın temel haklarına erişimini sağlamayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımıza yönelik Engelsiz Şişli İçin Türk İşaret Dili Eğitimleri, yani EŞİTİZ, projesini hayata geçirdik. Bu proje ile işitme engelli bireylerin Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanmasına ve dolayısıyla engellilerin istihdamına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

 

22 Aralık’a kadar Şişli Belediyesi’nin web sayfası üzerinden başvurulacak eğitimler 4 Ocak – 18 Nisan tarihleri arasında devam edecek. Katılımcılar Perşembe günleri 10.00-12.00 ya da 18.00-20.00 arasında gerçekleşecek derslerden birini tercih edebilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir