Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Etiket Kullanımlarının Getirdiği Kolaylıklar

Etiket Kullanımlarının Getirdiği Kolaylıklar

admin admin -
19 0

Etiket Kullanımlarının Getirdiği Kolaylıklar

 

Gün geçtikçe artmakta olan hizmet sektörleri için yoğunlaşmakta olan nüfusun isteklerine daha hızlı karşılık verebilmek ve tüm işlemleri daha güvenli bir kayıt sistemi üzerinde yapmak gibi ihtiyaçlar ortaya çıkmış bu durum ise insan gücünü azaltarak teknolojiyi ön plana koyabilecek daha pratik çözümlere duyulan ilgiyi arttırmış bulunmaktadır.

 

Üzerindeki şifreleme yöntemi ile ürün bilgilerinin ve fiyatlarının yazıcı tarafından şifre kırma özelliği ile anlamlı bir hale dönüştürülmesini sağlamanın ardından işlemlerin çok daha pratik bir şekilde işlemesini ve bu neden ile aynı süre içerisinde daha fazla kişiye hizmet verilebilmesinin yanında geniş kullanım alanlarını sürekli olarak güncelleyerek stok ve sayım işlemlerinin de daha garantili bir şekilde yapılmasını sağlamakta olan etiketler, kendilerini yaratan malzemelerin ele alınması ile kâğıt yani termal etiket, plastik ve kumaş olarak ayrılmaktadır.

 

Kâğıt malzemeli etiketler

 

Günlük hayatın içerisindeki temel ihtiyaçlarımız doğrultusunda en çok karşılaştığımız etiket türleri kâğıt malzemeli olmalarının yanında termal etiketler olarak adlandırılmaktadır. Bu etiketler ise daha doğru bir seçim yapılabilmesi adına kullanım alanlarına ve sağlıklı kullanım sürelerine bağlı olarak iki ayrı başlık altında detaylı bir şekilde incelenmektedir.

 

Kısa dönem için hangi etiket kullanılmalı?

 

           Eko termal sağlıklı kullanım ömürlerinin üzerinde herhangi bir koruyucu madde bulunmamasının ısı, ışık ve alkol gibi dış etkenlerden daha kolay bir şekilde etkilenmesine sebep olması nedeni ile daha kısa olan etiket çeşitlerine verilen isim olmaktadır. Ortalama olarak kararma olmadan 6 aya kadar dayanabilmekte olan termal etiketler içerisindeki eko termal genelde tüketimin hızlı olduğu sıra fişleri, kargo bilgi fişleri gibi herhangi bir stok anlayışının olmadığı ortamlar içerisinde daha sık kullanılmaktadır. Eko termal ısı ile baskı alması avantajı ile ise herhangi bir ribon maddesine ihtiyaç duymazlar ve bu da baskı maliyetinin düşüklüğünden kaynaklı olarak tercih edilme sebeplerini arttırmaktadır.

 

Uzun dönemli etiket seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

 

Üzerindeki koruyucu tabakanın vermiş olduğu zenginlikle birlikte kendini ısı, alkol ve nem gibi dışarıdan gelebilecek olan etkenlere karşı çok daha güvenli bir şekilde koruyabilmesinden kaynaklı olarak daha uzun ömürlü olan etiket çeşidine lamine termal etiket adı verilmektedir. Lamine termal etiket koruyucu tabakanın 12 aya kadar kullanılabilmesine sebep olması ile bu durum maddi açıdan biraz daha pahalı bir konum içerisine sokmaktadır. Ribon maddesine ihtiyaç duymadan direkt termal etiket baskı yöntemine uyumlu olan etiketler için ise bu noktada önemli olan yazıcının da bu yöntemi kabul edebilecek olan özelliklere sahip olmasıdır.

Kaynak: https://www.etiketprogrami.com.tr/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir