Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İstanbul’da kar esareti

İstanbul’da kar esareti

haber haber -
14 0

Yoğun kar yağışını giderek şiddetinin artırdığı İstanbul için son dakika uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul’da kar yağışı kent genelinde etkisini gösterirken Meteoroloji, AFAD ve AKOM da yeni uyarılarda bulundu. AFAD vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. İstanbul’da yaşanan son gelişmeleri anbean aktarıyoruz.

İstanbul’un kuzeyinde yağış tekrar başladı. Arnavutköy’den son durumu aktaran CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak kar yağışının etkisini artırdığını söyledi.

CNN Türk’ten Ceylan Sever’e açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi; Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu’nda sıkıntı bir süreç yaşadık. İstanbul hiç alışık olmadığı bir kar ve tipi karşı karşıya kaldı. Ama üstesinden geldik. 24 saatte bu işi bitirdik. Tüm yollarımız trafiğe açık. Teyakkuzu bırakmıyoruz. Perşembeye kadar yağışların devem etmesi bekleniyor. Dünkü o zor süreçte araçların içerisinde kalan vatandaşlarımız araçlarını bırakıp gitti. Onları çektik. Bir an önce yolda kalan araçların alınması gerekiyor. Takip edeceğiz. Son 24 saat olağanüstü bir hal vardı. Havalimanlarında süreçler normale dönmeye çalışıyor. Yolcularımızı rahatlatacağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır.’ dedi.

HSK’dan yapılan açıklamada da, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle, İstanbul’da görev yapmakta olan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının 25.01.2022 ve 26.01.2022 (salı-çarşamba) tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılmalarına, yargısal iş ve işlemlerin nöbetçi hakim-savcı ve mahkemeler eliyle yürütülmesine karar verilmiştir.” denildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir