Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Rıza Sarraf İle Alakalı Son Dakika Flaş Bir Gelişme

Rıza Sarraf İle Alakalı Son Dakika Flaş Bir Gelişme

admin admin -
17 0

Diplomatik kaynaklardan edinilmiş olan bilgiye bakılırsa, Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklu yargılanmakta olan iş adamlarından Rıza Sarraf’ın durumuyla alakalı bir şekilde Washington yönetimine bir nota verdi.

Dışişleri Sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD’nin henüz bir yanıt vermediğini, çıkan haberler üzerine harekete geçildiğini belirtti. Sarraf, 19 Mart’ta Miami’de gözaltına alınmasının ardından 21 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’ye yazılı nota verip ABD’yi dolandırma, İran’a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama, kara para aklamak için komplo kurma ve ABD bankalarını dolandırma suçlamaları yöneltilen Rıza Sarraf hakkında bilgi istedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada , “Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, Rıza Sarraf ile ilgili resmen bilgi talep etti. Konu takip edilmektedir. ABD makamlarından henüz bir yanıt alınmadı. Konu takip edilmektedir” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Rıza Sarraf’ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Rıza Sarraf’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Sarraf hâlâ gözaltında” açıklaması geldi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir