Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Savaşın Eşiğine Geldiler

Savaşın Eşiğine Geldiler

admin admin -
13 0

Yemen içerisinde İran destekli olan Şii örgüt Husiler, Abu Dabi’de yer alan bir nükleer güç tesisi içerisine kruz füzesi fırlatmış olduklarını duyurdu.

Reuters haber ajansı, Husilerin yaptıkları açıklama için hiçbir kanıt sunmadıklarını belirtti. Geçen ay Riyad’ın kuzeydoğusuna balistik füze atan isyancı Husiler, İran ve Suudi Arabistan’ı neredeyse ‘savaşın’ eşiğine getirmişti.

Yemen’deki isyancı Husiler, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de inşa halindeki nükleer reaktöre kruz füzesi fırlatıldığını öne sürdü.

Açıklamayı kendi televizyon kanalında yapan İran destekli Şii Husiler, bu iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı.

BAE’nin resmi haber ajansı WAM, Husilerin iddiasını Twitter hesabından yalanladı.

2015’ten bu yana Husileri hedef alan Suudi Arabistan öncülüğündeki Yemen koalisyonunun üyelerinden biri olan BAE’deki Barakah nükleer santralinin 2018’de faaliyete başlaması planlanıyordu.

Yemen’de muhalifler arasındaki ‘fitne bitti’

Geçen ay başında Husiler’in Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a fırlattığı füze, İran ile Suudi Arabistan arasındaki yeni bir gerginliğin fitilini ateşlemişti.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir