Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Uludağ’da kabus dolu gece!

Uludağ’da kabus dolu gece!

admin admin -
11 0

Son dakika haberi… Bursa Uludağ’ da doğa yürüyüşüne çıkıp Şelale bölgesinde mahsur kalan 3 kişi sabah saatlerinde Eskişehir 1’nci Hava Üs Komutanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Askeri helikopterle bulundukları bölgeden alınan 3 kişi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı..
Uludağ’da profesyonel dağcı olan 2 kişi yanlarına aldıkları 3 arkadaşıyla doğa yürüyüşü sırasında 6 metrelik şelaleden aşağıya inince mahsur kaldı. Profesyonel dağcı olan iki kişinin kendi çabalarıyla 6 metrelik şelaleden kurtuldukları öğrenildi. Kalan 3 kişi için ise Eskişehir’den havalanan Hava Kuvvetlerine ait kurtarma helikopteri şiddetli rüzgar nedeniyle dağcıların bulunduğu bölgeye iniş yapamayınca birliğine geri dönmek zorunda kaldı. Mahsur kalan dağcıları kurtarmak için JAK, AFAD ve NAK ekipleri devreye girdi fakat havanın kararması ve uygunsuz hava koşulları nedeniyle kurtarma operasyonu durduruldu. Mahsur kalan dağcılardan birinin ayağının kırık olduğu, diğerlerinin ise ıslandıkları için donma tehlikesi ile burun buruna kaldıkları öğrenildi.

 

DONMAMAK İÇİN ATEŞ YAKMIŞLAR

Oteller bölgesinden Çobankaya Bakacak bölgesine yürüyüş gerçekleştiren 5 kişilik gurup Bakacak’tan patika yolu takip ederek orman içerisinden yürüyüşlerine devam etti. Yollarına çıkan 6 metrelik şelaleden aşağıya inen grup havanın kararmasıyla yürüyüşlerine son verdi. Geldikleri yöne de tırmanamayan 5 kişi jandarmayı arayarak yardım istedi. Mahsur kalan 5 kişiden 2’si kendi imkanlarıyla yerleşim alanına ulaştı, kalan 3 kişinin ise tüm eşyalarını şelalenin üst kısmında bıraktıklarından dolayı çok üşüdükleri ve donmamak için ateş yaktıkları öğrenildi.

Uludağ’da mahsur kalanlar kurtarıldı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir