Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. WHEY PROTEİN NEDİR? WHEY PROTEİNİ NE İŞE YARAR?

WHEY PROTEİN NEDİR? WHEY PROTEİNİ NE İŞE YARAR?

haber haber -
14 0

 

Whey Protein, süt içerisinde bulunmakta olan iki ayrı  proteinden sadece bir tanesidir. Diğeri de Casein proteindir. Whey Protein geçmişte olduğu kadar günümüzde de sporcular tarafından tercih edilen supplement ürünlerden bir tanesidir ve genelde en çok tercih edilen hali toz halidir.

Whey protein, peynir altı suyu olarak da bilinmekte olan protein türlerinden bir tanesidir. Kana en hızlı karışan protein türü olduğundan dolayı sporcular ve spor yapan kişiler tarafından en çok tercih edilen protein türleri arasındadır. Özellikle antrenmandan hemen sonra içilmesini önerilmektedir. Çünkü antrenmandan hemen yarım saat içerisinde kullanıldığı taktirde vücuda giren protein tam etkili bir hal sağlayacaktır. Bunu besinlerden karşılaması oldukça zor olduğu için Whey protein tercih edilmektedir. Eğer dilerseniz spordan 30 – 40 dakika öncede tüketerek spor sırasında bir enerji kaynağı olarak da kullanabilirsiniz.

WHEY PROTEİNİN FAYDALARI

Antrenman sonrasında kasların ihtiyaç duyduğu proteini karşılayabilmek için en etkili protein Whey Protein’dir.

30 dakiya içerisinde emilim sağladığı için antrenman sonrası kas yıkımını engeller ve kasların yenilenmesinde de oldukça etkilidir.

Neredeyse bütün amino asitleri içermekte olan Whey Protein kas gelişimi açısından oldukça önemli protein kaynaklarından bir tanesidir.

Antrenman sonrası maksimum etki sağlayabilmesi için Whey Protein su ile karıştırarak tüketilmesi en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Süt gibi bir ürün ile tükettiğinizde emilim oranının biraz daha zaman aldığı için istediğimiz tam verimi alamayabiliriz.

WHEY PROTEİN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Yağ kütlesinde yüksek oranda azalma,
  • Kas kütlelerinde artış ve Kas yapımının da belli bir oranda hızlanma gözlenmesi,
  • Performans ve güç artışı,
  • Trigiliserit miktarında azalma,
  • Gerekli proteini alacağımız için iştahta biraz da olsa azalma görülebiliyor.

WHEY PROTEİN NASIL KULLANILIR?

İlk olarak güvenilir ve bilinen bir markanın Whey Protein ürününü almanızı tavsiye ederiz. Çünkü piyasa da bazen sizlere zarar verebilecek ürünler çıkabiliyor ve bizlerde bunun mağduru olmanızı istemeyiz. Bilinen bir spor marketten ve bilinen bir markayı tercih etmekten vazgeçmeyin.

Aldıktan sonra amacınıza uygun şekilde kullanırsanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Başlangıç seviye olarak antrenmandan hemen sonra 1 – 1.5 ölçek almanız sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir