Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Çanakkale’de

Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Çanakkale’de

haber haber -
52 0

 

Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü (Y-MUN) ve Çanakkale Koleji işbirliğiyle 18-20 Kasım tarihleri arasında, Çanakkale’de “Troy-Model Birleşmiş Milletler Konferansı” gerçekleştirilecek

Eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler (BM) simülasyonu olan MUN, dünya gençliğinin daha donanımlı yetişmesi; tartışan, soruşturan ve öğrenen nesiller yetiştirebilme vizyonu kapsamında çeşitli konferanslarda gençleri bir araya getiriyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde çeşitli toplantılar organize eden Y-MUN, Ege’nin en büyük konferansını önümüzdeki günlerde, Çanakkale Parion Hotel’de, 40 farklı okuldan 450 öğrencinin katılımıyla gerçekletirecek.

Konferansın açılışını, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kale Seramik Fabrikalar Müdürü Süleyman Soysal, Çanakkale Özel Eğitim Tesisleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş ve Y-MUN Organizatörü Onuralp Acar yapacak.

Çanakkale Savaşı’nın tüm yönleriyle ele alınacağı konferansta Y-MUN komitesi, Çanakkale Savaşı diplomasi ortamını canlandıracak. Komite 1915 yılında I. Dünya Savaşı’nın çetin atmosferine geri dönerek savaşın kaderini değiştiren Çanakkale Savaşı’ndaki diplomatik süreçleri bir simülasyonla ele alacak.

MUN Hakkında:

MUN platformu, eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler simülasyonudur. MUN etkinliğinde öğrenciler diplomasinin, uluslararası ilişkilerin ve Birleşmiş Milletler’in işleyişini deneyimleme olanağına sahip olurlar. Bu etkinlik öğrencilere araştırma yapma, topluluk içerisinde konuşma, müzakere etme, resmi yazı oluşturma gibi yetkinlikler kazandırmasının yanı sıra onların eleştirel düşünce, takım çalışması ve liderlik gibi kişisel özelliklerinin ön plana çıkmasını sağlar. MUN etkinliği katılımcıları delege unvanını alırlar. Temsil ettikleri ülkeleri yer aldıkları komitelerde resmi bir delege gibi temsil etme olanağına erişirler. Böylece delegeler, müzakere sürecinde adeta bir siyasi figür halini alırlar. Yaptıkları araştırmaları, hazırladıkları konuşmaları, planladıkları hedefleri toplantı gündemine taşıyarak topluluk içerisinde temsil ettikleri ülkenin konu hakkındaki politikasını birinci ağızdan savunurlar. Etkinliğin sonunda delegeler en iyi performans, en iyi delegasyon gibi dereceler elde edebilirler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir