Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Işık performansı iyi olmayan telefonlara müjde

Işık performansı iyi olmayan telefonlara müjde

haber haber -
13 0

Samsung, Kasım ayında Galaxy S21 Ultra kullanıcılarının kamerayla çektiği fotoğrafların ISO değeri gibi bütün ayarlarını detaylı bir şekilde düzenlemelerine olanak sağlayan Expert RAW uygulamasını kullanıma sundu.

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un Galaxy Store uygulama mağazasında Expert RAW uygulamasının 1.0.01 sürümü yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte Expert RAW ile düşük ışık koşullarında çekilen fotoğrafların netliğinin artırıldığı kaydedildi. Model fark etmeksizin uygulamayı destekleyen tüm telefonlara yeni sürüm yüklenebiliyor.

Expert RAW uygulaması maalesef her Samsung modelini desteklemiyor. Paylaşılan bilgilere göre telefonun en düşük Eynos 990 veya Snapdragon 865 yonga setini kullanması gerekiyor. Ek olarak minimum 8 GB RAM ile 2x ve üstü yakınlaştırma yapabilen Bayer RAW’ı destekleyen telefoto lense de sahip olması gerekiyor.

Expert RAW’ın en önemli özellikleri arasında çoklu çerçevede HDR, birden fazla sensörden gelen verileri birleştirerek geliştirilen düşük ışık performansı ve telefoto kamerayla RAW formatında fotoğraf kaydedebilme gibi işlevler bulunurken; Adobe Lightroom ile kayıpsız JPEG ve 16 bit DNG RAW olarak kaydedebiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir