Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumuna Sevk Edilmesine Karar Verdi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumuna Sevk Edilmesine Karar Verdi

haber haber -
12 0

Dilan Polat ve Eşi Engin Polat’ın Tutuklanması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi” ve “Futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi” kanunlarına muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

Operasyon ve Araştırmalar

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleşen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çifti ile ilgili MASAK tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, şüphelilerin aile şirketlerine sahte fatura keserek 200 milyon lira para girişi yaptığı belirlendi.

Yapılan İncelemeler

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan incelemelerde, Dilan ve Engin Polat’a ait bir şirketin hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edildi.

Son Kararlar

Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüphelilerden 16’sı tutuklanırken, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti. Ayrıca, sosyal medya fenomenleri hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, vergi usul kanununa muhalefet suçundan tutuklanan 16 şüphelinin tahliyesine karar verdi, diğer suçlar nedeniyle tutukluluk halleri devam etti.

İlgili Yazılar