Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Kaplan İstifa Etti Sırrı Süreyya Cevap Verdi..

Kaplan İstifa Etti Sırrı Süreyya Cevap Verdi..

admin admin -
13 0

Eski HDP milletvekili Hasip Kaplan’ın parti kongresiyle ilgili “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin” açıklamasının ardından başlayan tartışma sürüyor. HDP’den gelen kınama mesajının ardından Kaplan’dan “siyaseti bırakıyorum” açıklaması geldi. Kaplan’ın “Gitsin film çeksin” dediği HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise bu açıklamaya, “İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur” diye cevap verdi.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın 11 Şubat’ta HDP’nin yapacağı kongreyle ilgili dün akşam attığı tweetler tartışılmaya devam ediyor.

Kaplan, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..!” ifadelerini kullanmış, bir twitter kullanıcısının “Sırrı (Süreyya Önder) abeden yanıt bekliyoruz, alenen ırkçılık yapıldı…” sözleri üzerine ise “Sırrı gitsin film çeksin” demişti.

Kaplan’ın bu açıklamasının ardından HDP Genel Merkezi’nden Kaplan’ın ifadeleri için ‘ırkçı’ nitelemesi yapılarak, “Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” açıklaması gelmişti.

Kaplan’dan istifa açıklaması
Kaplan’dan ise sabah saatlerinde “siyaseti bırakıyorum” açıklaması geldi.

Kaplan Twitter’dan yaptığı açıklamada “HDP’de görevim yok, 2 dönem kuralına takıldım. HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var, açıklamaya üzüldüm. Irkçılık mı? Disipline mi vereceksiniz? Gerek yok, siyasetten de partiden de istifa ediyorum. Kürt Ulusal Kongresi’ne 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım, bağışlayın” ifadelerini kullandı.

Önder’den cevap
Kaplan’ın “Gitsin film çeksin” dediği HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den de cevap geldi.

Önder, yazılı mesajında şu ifadeleri kullandı:

İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir